Hammartun Skolekorps
Hammartun Skolekorps
 • Loppemarked    • Aktuelt    • Om Korpset&Vedtekter    • Lenker    • Historieboka    • Kontakt oss    • Tekstilinnsamling      • Forsiden  

 

 

   Aktuelt
           

Snarveier:
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 


Korpstur til Tjøme

Skjærgårdsfestivalen og ferietur på Hvasser

19. juni forlot 24 musikanter, 3 aspiranter og 16 reiseledere Hammartun skole med en Bussmann-buss til Nøtterøy for å delta i Skjærgårdsfestivalen. Vi ble innkvartert på Haug ungdomsskole på Tjøme og var godt fornøyd med stedet.

Lørdag morgen fikk vi marsjeringsundervisning av kompetente instruktører fra arrangøren Nøtterøy Musikkorps. Nyttige tips å ta med seg! Deretter deltok vi i parade i Tønsbergs gater hvor vi fikk praktisert nettopp det vi hadde lært. Lørdag kveld var det fest i Brunstad Conference Center i Melsomvik, et felles arrangement med bl.a. NM for skolekorps som ble arrangert i Sandefjord. Her fikk vi (igjen) se marsjering og drilling i verdensklasse fremført av Gardens korps og drilltropp, samt festkonsert av Gardens musikkorps. Dessverre dro tida ut slik at vi ikke fikk med oss konserten med Erik og Kriss, men bussjåførens hviletider må også tas hensyn til.

Søndag tok vi andre etappe av verdensrekorden i stafettmarsjering fra Verdens Ende til Nøtterøy, mens festivalen senere på dagen ble avsluttet med oppmarsj inn på den nye Nesskogen idrettspark på Nøtterøy. Hammartun var tidlig inne og som eneste korps holdt vi stilen og sto i hvil i stekende sol i godt over en time mens de andre deltakerkorpsene kom marsjerende inn (og slengte seg ned...). Etter en flaske brus og felles avspilling av Ja, vi elsker fikk vi æren av å være første korps ut. Med det var selve festivalen over og uniformen kunne pakkes bort.

Vi forflyttet oss så noen km videre utover Tjøme til Hvasser Motell hvor vi ble innkvartert i trivelige hytter i et felles hageanlegg. Motellet ligger i umiddelbar nærhet av havn og strender, og krabbefiske ble den store greia for mange! Vi hadde ikke noe spesielt program for oppholdet, men mandag ettermiddag tok vi en tur til Tønsberg for litt shopping m.m. Tirsdag ordna vi en sightseeing-tur med Flybåten, en hurtigbåt som går mellom Tønsberg og tvers over Oslofjorden til Engelsviken i Østfold. Om kvelden skulle det være tenning av St Hans-bål på stranda like ved der vi bodde. Vi hadde vår egen lille grillfest først, og så iførte vi oss korps-T-skjorte og marsjerte ned og spilte noen marsjer for et gledelig overrasket publikum. Ungene trives åpenbart i underholdningsbransjen, selv om klokka passerte 22...

Onsdagen var hjemreisedag, og det var bare å rydde og vaske seg ut av hyttene. Noen fikk nok verdifull lærdom i hva det betyr... Vi svingte innom Verdens Ende før vi snudde nesa hjemover, og ankom Lillehammer rett før klokka 18. En veldig vellykket tur hadde det vært, hvor både store og små hadde hatt fine dager i et flott fellesskap. Med tilnærmet full oppslutning fra hovedkorpset og 3 aspiranter med på turen tolker vi i korpsledelsen det som at vi gjør noe som ungene setter pris på.

Så får vi se hvor turen går til neste år...

Oppdatert 25.6.

   


 Infobrev i siste versjon Read file


 

 

 

Hammartun Skolekorps, Postboks 328, 2602 LILLEHAMMER