Hammartun Skolekorps
Hammartun Skolekorps
 • Loppemarked    • Aktuelt    • Om Korpset&Vedtekter    • Lenker    • Historieboka    • Kontakt oss    • Tekstilinnsamling      • Forsiden  

 

 

   Aktuelt
           

Snarveier:
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 


Loppemarked høsten 2015:

Fra GD:

LILLEHAMMER: Skal det være et kjerrehjul i tre? Eller hva med en gullfiskbolle med sand, eller et eksklusivt uåpnet tettsittende undertøyplagg kalt slim-lift ultimate body makeover, som kan få deg ned tre størrelser hvis du klarer og komme deg inn i det?

 

Selger for 300.000

På det halvårlige loppemarkedet til Hamartun skolekorps i Håkons hall i Lillehammer, er det ikke grenser for vareutvalget. Omsetningen beregnes til 300.000 kroner og er nok til å holde musikantene i Hammartun skolekorps med instrumenter, noter og andre ting som trengs for å være med i et musikalsk fellesskap. Som vanlig sto det en forventningsfull kø utenfor dørene, klar til å sikre seg mer eller mindre verdifulle gjenstander. Loppemarkedet åpnet lørdag ettermiddag og arrangøren lover påfyll av nye lopper på søndag.

Hundre frivillige

For å stable loppemarkedet på plass bidrar rundt 100 frivillige barn og foreldre. Årets loppegeneraler er Hege Tvete Karlsen og Jonas Karlsen Rundt som har ansvaret for tredje gang.

– Rundt 15 av dem som hjelper til har ikke barn korpset en gang. De kaller vi for ildsjeler, forteller loppegeneralene. En av ildsjelene er Bjørn Roger Hansen som lemper bøker i hallen. Datteren til Hansen spilte i korpset tidligere, og den hjelpsomme faren sier han trives godt med loppemarkedet.

– Jeg er byråkrat til vanlig og synes det er moro å få være kremmer noen dager, sier han.

Ung ildsjel

Sigurd Lønne Eriksen (6) er også en liten ildsjel. Han drar en tralle der Simon Buggeland (11) sitter og holder fast tomme pappesker. Eskene er tømt for sitt verdifulle innhold i de respektive bodene.

– Broren min spiller i korpset, og det er morsomt å hjelpe til, forklarer Sigurd. Og Simon, som spiller saksofon, forsikrer at de to bytter på å dra den tunge tralla.

 

Redisign

Hege Tvete Karlsen forteller loppene som ikke blir solgt resirkuleres videre.

- Vargstad videregående skole plukker ting de bruker til redisign. En brukthandel på Dokka tar med seg noen møbler, og klærne går til et firma som selger og gjenvinner tøyet videre i utlandet.

 

   
 

 

 

Hammartun Skolekorps, Postboks 328, 2602 LILLEHAMMER