Hammartun Skolekorps
Hammartun Skolekorps
 • Loppemarked    • Aktuelt    • Om Korpset&Vedtekter    • Lenker    • Historieboka    • Kontakt oss    • Tekstilinnsamling      • Forsiden  

 

 

   Aktuelt
           

Snarveier:
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 


Samling foran Palácio Nacional i Sintra

Korpstur til Portugal
 
 

18. - 24. juni

24.6. kl 20.30: Tredje og siste oppdatering.

Så er vi hjemme igjen. De fleste kunne nok tenkt seg å forlenge oppholdet, for dette ble en veldig fin tur med mye sol og bading og hyggelig selskap. Men nå er det slutt, og mange lurer allerede på hvor vi skal dra neste år! Har vi satt en litt høy standard nå, tro...

Siste kvelden (St Hans-aften - men det var det ikke mange som tenkte så mye på) hadde Sofie og Ingunn laget en Portugal-quiz for hele gruppa - bra initiativ! Hotellet syntes visst vi hadde vært et hyggelig besøk og spanderte portvin på alle voksne denne siste kvelden! Men det ble tidlig kveld, for bussen skulle gå kl 0630 neste morgen.

Det var mange trøtte ansikter å se i resepsjonen torsdag morgen, men alle var i bussen i tide, og nesten alle hadde husket å levere romnøkkelen også... Hammartun skolekorps er for øvrig til å stille klokka etter, og møter presis til alle avtaler - bra! Innsjekking gikk greit i Lisboa også, og så var vi på vei hjem i et halvfullt fly. Vi fløy med Portugals eget flyselskap TAP, og siden bacalao (klippfisk) vel er nasjonalrett, så ble vi jo servert bacalao som flymat! Det var nok ikke like populært hos alle musikantene... En artig opplevelse var for øvrig at korpsleder med lett flygal sønn fikk overvære landingen fra cockpit!

Voksengruppa skal ha mange slags takk for at de stiller opp og tar et tak når det trengs, og sjauing av utstyr inn og ut av bussen gikk jo lett som bare det. Finansminister med regjering skal også ha mange slags takk for organisering av mat de dagene vi hadde felles bespisning, og jammen ordnet de en Portugal-pin til uniformen også.


22.6. kl 0830: Andre oppdatering.

Beklageligvis har vi ikke klart å oppdatere så hyppig som ønsket, men vi har vel hatt det bra og kost oss og heller nedprioritert hjemmesidene, da...

Søndagen var for det meste fri. Det var et airshow med fly- og helikopter-akrobatikk på stranda "vår", og mange fikk med seg det. Flere rakk å bli solbrente også, før vi om ettermiddagen dro til Oeiras, som ligger mellom Estoril og Lisboa, hvor vi holdt en ettermiddagskonsert. Bra med publikum, og trampeklapp til marsjene viste hva de satte pris på! Etterpå ble vi traktert med lokal mat av en veldig hyggelig og positiv arrangør.

Mandagen startet med busstur opp til Sintra, en by som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi besøkte Palácio Nacional - de kongeliges tilholdssted når det ble for varmt i Lisboa - et bygg med utrolig mange trappetrinn! Kl 11 spilte vi foran Palasset, og vi fikk også pratet oss til å marsjere en runde fram og tilbake på plassen. Tillatelse til marsjering har ellers ikke vært mulig å få, for slikt må visst godkjennes på høyeste hold.

Etter Sintra kjørte vi ut til vestkysten for litt lunsj og bading, men det ble med vassing, for det var rødt flagg på stranda. Vi kjørte innom Cabo do Roca, fastlandseuropas vestligste punkt, og var hjemme igjen på hotellet i firetida.

Dette var siste spilleoppdrag for denne turen, og uniformene kunne pakkes bort. Resten av turen var ferie, med sol og bading og litt shopping.


19.6. kl 1915: Første oppdatering fra Estoril.

Vi ankom Portugal etter ruta (og en nokså rystende landing) og ble møtt av vår svenske guide Maya på flyplassen. Alt av bagasje og utstyr kom vel fram og etter innsjekking på flotte rom på et flott leilighetshotell fikk vi endelig middag sent på kveld. Det smakte bra!

Frokosten var en gledelig overraskelse og kunne konkurrere med flotte norske hotellfrokoster. Deretter var det bare å hoppe i bussen med alt av musikkutstyr for en lang og god sightseeing mot og i Lisboa. Maya har bodd her lenge og kan fortelle mye om historien og alt vi ser. Så dro vi til Expo-området for lunsj m.m. før det var konsert foran det store akvariet der. Vi stilte oss opp foran inngangen og fikk flott respons på repertoaret vårt, som var en blanding av marsjer og konsertnumre. En bra dag, men mye vind og ikke så veldig varmt...

Oppdatert 4.6.

Bussen går fra Hammartun skole 18. juni kl 1000, så alle bør møte kl 0930 for pakking inn i bussen. Kl 1510 går flyet fra Gardermoen til Lisboa. Vi lander 1820 og busser rett til hotellet i Estoril, ca 45 minutter fra flyplassen.
Middag på hotellet kl 2100 (lokal tid).

Videre vil vi følge dette programmet:

19. juni (lørdag)
Avreise kl 0900 i korps-T-skjorte til Lisboa (med instrumenter).
Videre til Expo, hvor vi spiller (og kanskje marsjerer).
Retur kl 1600.
Middag kl 1930.

20. juni (søndag)
Formiddagen til fri disposisjon.
Buss kl 1700 til Oeiras hvor vi har konsert kl 1800. Uniform.
Retur kl 2000.
Middag kl 2030.

21. juni
Avreise kl 0900 til Sintra. Uniform og instrumenter.
Konsert kl 1100.
Vi skifter til sivil etter konserten og ser oss litt rundt i Sintra.
Buss kl 1230 til Cascais Villa shoppingsenter.
Retur til hotellet kl 1600.
Middag kl 1930.

22. juni
Fri.
Middag kl 1930.

23. juni
Fri.
Middag kl 1900.
Pakking.

24. juni
Utsjekking.
Bussen går kl 0630.
Flyet går 0920 fra Lisboa. Vi lander på Gardermoen 1425.

Bussmann frakter oss til og fra Gardermoen.

   
 

 

 

Hammartun Skolekorps, Postboks 328, 2602 LILLEHAMMER